друкувати


Поки всі святкують, гірські рятувальники працюють

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-13 05:40:04

217 туристів, які потрапили у халепу під час гірських походів, вдалося врятувати минулого року бійцям розміщених на Прикарпатті гірських пошуково-рятувальних підрозділів МНС.

Про це розповів під час прес-конференції за підсумками діяльності рятувальників в 2011 році начальник управління МНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький.

З його слів, всього гірськими рятувальниками було здійснено 159 пошуково-рятувальних операцій та в 54 випадках здійснювались заходи із забезпечення безпеки масових туристичних заходів. При цьому 72-ом постраждалим було надано першу долікарську допомогу.

Не сидиться без діла гірським рятувальникам і цього року. Так, як повідомив начальник гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС в Івано-Франківській області Олег Ковтун, поки усі прикарпатці святкують новорічні та різдвяні свята, його підлеглі вже від початку року встигли здійснити 4 пошуково-рятувальні виїзди у гірську місцевість, під час яких було врятовано 12 любителів гірського екстриму.

Автор: Сергій БІЛИЙ