друкувати


Прикарпатську службу переливання крові реформують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-12 12:00:38

Принаймні такі наміри у місцевих чиновників. Вдосконалювати дану галузь будуть на базі обласної станції переливання крові. Цей заклад нині функціонує доволі інтенсивно. Тут дотримуються всіх сучасних технологій обстеження та переробки крові. У відділі, який займається заготівлею ероцитарної маси, плазми та тромбконцентрату, запевняють — необхідних компонентів крові аби забезпечити потреби вистачає. Покращилася і ситуація з донорами.

Згідно з програмою розвитку донорства, затвердженою на сесії обласної ради, на Івано-Франківщині планують скоротити 14 відділень та 7 лікарень, які заготовляють кров. Натомість у планах створення 5 регіональних відділень трансфузіології та виїзних бригад для роботи у районах. Таке реформування дозволить сконцентрувати усі ресурси та оптимізувати роботу обласної станції переливання крові.

Кошти, необхідні на реформування служби переливання крові та закупівлю нової апаратури передбачені програмою розвитку донорства. Лише цього року обласна станція отримала близько 600 тисяч гривень. Повністю удосконалити дану галузь, прогнозують медики, вдасться щонайменше через 3 роки.

Джерело: Радіо «Західний полюс»