друкувати


Заяву про перехід на сплату єдиного податку можна подати не пізніше 25 січня

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-10 02:40:13

З 1 січня цього року набули чинності зміни в законодавстві, які на нових засадах визначають порядок застосування спрощеної системи оподаткування.

Фізичні особи – підприємці та юридичні особи, які прийняли рішення про перехід з початку цього року на спрощену систему оподаткування, можуть подати відповідну заяву до податкової інспекції не пізніше зазначеної дати.

Фізичні особи-підприємці, які оберуть першу або другу групу спрощеної системи оподаткування, сплачують єдиний податок за січень не пізніше 20 січня 2012 року. Ставки податку для цих двох груп затверджені місцевими радими. Також однією із умов переходу на спрощену систему оподаткування є відсутність у підприємця податкового боргу.

Інформацію щодо застосування спрощеної системи оподаткування можна отримати на веб-сайті ДПА в області в окремому розділі «Спрощена система оподаткування». Податкові консультації надаються за телефоном Інформаційно – довідкового департаменту ДПС України 0-800-501-007, або ДПІ за місцем податкової адреси підприємців.

В минулому році єдиний та фіксований податок в області сплачували 32,5 тисячі платників податків.