друкувати


В Івано-Франківську відкрили обласний дозвільний центр

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2012-01-03 05:00:18

На виконання Закону України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» Президент держави Віктор Янукович доручив у кожному обласному центрі створити дозвільні центри.

В Івано-Франківську з жовтня 2010 року вже діє подібний центр. За цей час до працівників установи, як зазначив міський голова Віктор Анушкевичус, звернулося 40 тисяч відвідувачів.

А нині, 3 січня 2012 року, в Івано-Франківську розпочав свою роботу обласний дозвільний центр. Він, як і міський, розташувався у приміщенні по вул.Незалежності, 9.

На другому поверсі будівлі працюватимуть три державні адміністратори, які за принципом «єдиного вікна» прийматимуть від суб'єктів підприємницької діяльності необхідний пакет документів і через встановлений законодавством термін (від 10 до 30 днів) видаватимуть вже оформлений дозвільний документ. Відвідувачі центру зможуть самостійно ознайомитися із законодавчими новинками, зразками заяв, регламентом роботи дозвільної установи. За встановленим графіком їм надаватимуть консультації представники дозвільних органів краю.

Основна мета таких центрів, переконаний народний депутат України Ігор Зварич, – «бути ближче до тих, хто формує добробут, працює для подолання бідності, наповнює бюджет».

На теренах Івано-Франківщини, за словами першого заступника голови облдержадміністрації Василя Плавюка, обласний дозвільний центр – двадцятий за рахунком. «Ми завершили процедуру створення таких центрів в області, – підсумував Василь Плавюк. – Зараз будемо відслідковувати їх роботу і в залежності від проблематики вносити ті чи інші корективи».

За прогнозами начальника головного управління економіки ОДА Володимира Поповича, потребу відвідати обласний дозвільний центр матимуть протягом року майже 5 тисяч краян.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА