друкувати


Відбулося засідання Громадської ради при Коломийській ОДПІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-27 11:00:11

Налагодження партнерських взаємовідносин між платниками податків та органами державної податкової служби такий лейтмотив чергового засідання громадської ради при Коломийській ОДПІ.

На порядку денному два питання: детінізації доходів населення, як додаткове джерело наповнення місцевих бюджетів та особливості застосування суб‘єктами господарювання спрощеної системи оподаткування.

Відкриваючи засідання, начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька, зазначила, що важливим резервом наповнення місцевого бюджету є легалізація трудових ресурсів регіону. Працівники податкової служби продовжують виявляти такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих найманих працівників, виплату заробітної плати в «конвертах» або в розмірі, нижчому від законодавчо встановленого мінімуму, а тому питання пов‘язані з легалізацією трудових відносин, постійно перебувають на контролі.

Створено мобільні групи для виїзду в сільські та селищні ради. Метою діяльності яких є вивчення стану справ з мобілізацією надходжень безпосередньо по кожній сільській та селищній раді. В результаті проведеної роз‘яснювальної роботи залучено до оподаткування 89 громадян, ними сплачено понад 12 тис.грн податку.

Контрольно-перевірочними заходами виявлено 30 неоформлених найманих працівників, донараховано податку в сумі 63 тис.грн. Матеріали перевірок передані в органи прокуратури та управління пенсійного фонду.

Виявлено 54 неоформлених найманих працівники, які на протягом п'яти днів працевлаштувалися офіційно.

Робота по виявленню тіньових доходів триватиме надалі. Про її результати податкова служба інформуватиме громадськість надалі.

Обговорили на засіданні Громадської ради переваги спрощеної системи оподаткування, за якою будуть працювати підприємства та приватні підприємці уже з нового року.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ