друкувати


СБУ допомагає Надвірнянському дитбудинку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-21 03:30:47

19 грудня ц.р., у день святого Миколая Чудотворця, співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області відвідали з подарунками вихованців Надвірнянського обласного будинку дитини. Шефи зі спецслужби привозять допомогу у дитбудинок чи не щомісяця, але у цей особливий день малюки зробили дорослим подарунок у відповідь – підготували святковий концерт.

Вже більше, як півтора року Управління СБУ в Івано-Франківській області опікується Надвірнянським обласним будинком дитини, де виховуються малюки з усієї області віком від 1 до 4 років. За цей час дітям подарували пісочницю і гойдалку, відремонтували господарські приміщення, підсипали під’їздну дорогу. У планах – продовження робіт з водовідведення, осушення та відмостки фундаменту, заміна вікон, ремонт фасаду. Регулярно надається допомога миючими засобами та засобами дитячої гігієни. Однак, не це головне. Найважливіше для вихованців будинку дитини – спілкування, якого малюкам у житті так не вистачає. Більшість часу вони бачать навколо тільки жінок, відтак “дяді” у темних костюмах і краватках дивують малят і викликають щире захоплення. Тому співробітники СБУ регулярно вітають з днем народження маленьких іменинників, показують на великому екрані мультфільми, радо дарують солодощі і фрукти, іграшки і соки.

Сьогодні разом з персоналом підшефного закладу пригадували, як півтора роки тому їхали до дитбудинку вперше. “Ми дуже боялися того, що доведеться побачити, однак були приємно вражені гарним виглядом діток, спокійними доброзичливими працівницями, які повсякчас тримають дітей на руках чи в обіймах, що їх так бракує маленьким сиротам”, – сказав перший заступник начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області Роман Бубна. Звісно, чужі люди не здатні дати дітям батьківської турботи, і все ж необхідно і надалі робити все можливе, щоб життя повернулося до дітей світлою стороною.

Автор: Марія РИМАР, прес-група Управління СБУ в Івано-Франківській області