друкувати


Відкрито оновлене концертне приміщення Івано-Франківської філармонії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-21 03:15:12

В Івано-Франківську урочисто відкрили реконструйоване концертне приміщення обласної філармонії. Відтепер бажаючих завітати у цю мистецьку установу приємно дивуватимуть ошатний хол та світлий, просторий глядацький зал на 425 місць. В результаті реконструкції створено комфортніші умови і для акторів.

Зокрема, збільшено сцену, впорядковано закулісні приміщення. Впродовж останніх п'яти років у розвиток обласної філармонії вкладено майже 20 млн грн, з них – понад 4 млн грн – з обласного бюджету.

«Нам не буде соромно перед найвідомішими виконавцями, які виступатимуть на сцені нашої філармонії, - зазначив журналістам заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. – Абсолютно збережені акустичні дані концертного залу. А колективи філармонії тепер матимуть багато вільних приміщень, які зможуть задіяти для створення нових мистецьких форм».

У день відкриття в оновленому приміщенні відбулися перші акторські виступи. Гості філармонії переглянули концертну програму за участю Національного академічного Гуцульського ансамблю пісні і танцю "Гуцулія", муніципального хору Івано-Франківська «Галицькі передзвони», тріо бандуристок «Пектораль», вокально-інструментального ансамблю «Любисток», дуету «Діалоги», струнного ансамблю та симфонічного оркестру філармонії.

Довідково: Восени минулого року урочисто відкрили добудоване приміщення обласної філармонії.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА