друкувати


Відбулася чергова колегія Івано-Франківської ОДА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-21 02:00:07

Стан дошкільної освіти, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та життя інвалідів на Прикарпатті. Такі головні теми колегії облдержадміністрації, що відбулася в Івано-Франківську.

Нині в області через відсутність приміщень не мають змоги відвідувати дитсадки понад 7 з половиною тисяч малюків. Найбільша черга дошкільнят у Івано-Франківську, а також в Ронятівському, Надвірнянському та Долинському районах. Якщо в обласному центрі за найближчі 5 років планують відкрити 5 нових дитсадків, то у селах чиновники радять переглянути навантаження на школи.

Щодо ситуації із зарплатами, то тут управлінці заявляють про значні здобутки. Зокрема у цьому році податківці разом з управлінням праці взялися за роботодавців, які ухилялися від сплати податків з доходів своїх працівників. Як наслідок у бюджет поступило на 16% більше надходжень. Порушників виявляли у різних галузях.

Також чиновники вивчали наскільки комфортно проживати інвалідам на Прикарпатті. Нині в області мешкає понад 80 тисяч таких людей. Як виявилось, більшість з них не можуть вільно пересуватися вулицями і мають обмежений доступ до громадських місць.

Тому люди з вадами руху вимагають у чиновників адресного облаштування пандусів біля своїх будинків і створення пункту прокату інвалідних візків. А ще просять владу радитися з ними при прийнятті дотичних рішень.

Джерело: Радіо «Західний полюс»