друкувати


Новорічна пора — це сезон не лише матеріальних, але й мистецьких подарунків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-19 02:00:06

Одразу 2 прем’єри презентує Івано-Франківський облмуздрамтеатр. Музична казка «Малюк і Карлсон» — подарунок для наймолодших глядачів до свята Миколая та на перші дні нового 2012-го.

Щоправда, вистава має присмак суму. Адже режисер-постановник вистави Станіслав Якубовський пішов з життя незадовго до її прем’єри. На казкових постановках заслуженого артиста України Станіслава Якубовського виросло не одне покоління місцевих театралів. За іронією творчої долі саме з «Малюка і Карлсона» режисер починав свою кар’єру у Івано-Франківську.

Друга прем’єра облмуздрамтеатру — вже для дорослих. Постановку сучасної трагедії «Заробітчанка або мамо повернись» здійснили за книгою новел-есе Надії Семенкович «На паперті Колізею». Журналістка сама мешкала у Італії майже рік, тож у творах відобразила життєві реалії.

Вистава про заробітчанок, розповів режисер Ростислав Держипільський, вирішена у експериментальному просторі кіноестетики. Її основою стали 7 з 12 новел книги. Кожна інсценізована історія має окрему музичну тему. Глядачів познайомлять із прем'єрою вже цієї неділі.

Джерело: Радіо «Західний полюс»