друкувати


Податківці спільно з органами місцевого самоврядування вишукують додаткові шляхи наповнення місцевих бюджетів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-19 09:00:49

Питання затвердження сесіями сільських та селищних рад ставок єдиного податку, вивчення причин невиконання місцевих бюджетів кількома місцевими радами та резерви їх наповнення, а також питання детінізації доходів населення, як один з резервів додаткових надходжень, розглядалося на зустрічі, яка пройшла в Коломийській ОДПІ за участю начальника інспекції Світлани Лубоцької та заступника голови Коломийської РДА Любові Михайлишин.

Податковою службою постійно здійснюються заходи щодо залучення додаткових джерел наповнення бюджетів. Особливу увагу звернуто присутнім на зустрічі на важливість своєчасного оформлення та переоформлення договорів оренди земельних ділянок, які використовуються для ведення підприємницької діяльності.

Детінізація зайнятості та доходів населення, ліквідація джерел походження тіньових коштів для виплати заробітної плати та інших доходів громадян без сплати податку до бюджету є одним із резервів наповнення місцевих бюджетів. Проведений аналіз засвідчив, що п‘ята частина всього населення Коломийського району впродовж трьох останніх років не отримувала доходи, а це майже 21 тис. осіб. Податковою службою здіснюється відповідна роз‘яснювальна робота. За результатами якої до оподаткування залучено 64 громадянина, якими сплачено понад 6 тис.грн. податку на доходи фізичних осіб.

В Коломийській ОДПІ розроблено план заходів щодо забезпечення дохідної частини бюджету, працюють мобільні групи для виїзду в сільські та селищні ради. Метою діяльності таких груп є вивчення стану справ з мобілізацією надходжень безпосередньо по кожній сільській та селищній раді. Вже проведено виїзди в 6 з них: селищах Печеніжині та Гвіздці, в селах Слободі, Рунгурах, Підгайчиках та Товмачику.

До закінчення року податківці планують побувати ще в кількох сільських радах району, де є проблема з виконанням місцевого бюджету.

Джерело: Відділ масово-роз'яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ