друкувати


Рік Євро-2012 в Україні заслуговує особливого календаря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 12:15:06

Рік Євро-2012 в Україні заслуговує особливого календаря. За його створення взялися мешканці Бойківщини. Редакція долинської газети «Золото Карпат» вирішила за допомогою корисного канцелярського приладдя популяризувати культуру свого багатого традиціями та звичаями гірського краю. А зокрема — його автентичне вбрання.

Півроку тому редакція газети оголосила фотоконкурс, на який надійшло понад 100 світлин. Їх герої — діти від перших днів свого життя і до 14 років. Серед усіх охочих стати обличчям Бойківщини для Євро-2012 відібрали близько 3-х десятків юних і навіть зовсім крихітних моделей. Та запросили на тематичну фотосесію у етновбранні.

Для бойківчан вишиванки, крайки, кожушки та запаски ще не встигли стати дивиною. Мешканці цього краю переконані — таке вбрання пасує усім без винятку. Тож і одягають його часто.

Більшість учасників фотосесії мають кілька костюмів та варіантів їх комплектації. Світлини з ними відсканують та створять колажі. Окрім них сувенірні промо-календарі міститимуть крилаті вислови відомих українців та народні прислів’я, перекладені англійською. У продажі вони з'являться з початком Нового року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»