друкувати


У Яремче відкрито "гірськолижну" податкову інспекцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 02:15:21

У курортному карпатському містечку Яремче відкрито нову податкову інспекцію – першу у країні установу ДПС, в проект якої від початку закладалося створення сервісного центру обслуговування платників.

Місцеві податківці, які змінили кілька орендованих у міськради кабінетів на нове приміщення площею 1100 кв.м, будуть обслуговувати відомі гірськолижні курорти Яремче та Ворохту, а також п’ять навколишніх селищ.

«Ми рухаємось у тренді перетворення державної податкової служби в сервісну службу високої якості. Завдяки цьому ми мінімізуємо незручності для платників, забезпечимо вирішення всіх питань, які є дискусійними, на користь платників податків», – відзначив Голова ДПС України Олександр Клименко, виступаючи під час урочистого відкриття нової ДПІ.

За його словами, загалом по країні створено вже понад 100 сервісних центрів для платників, зокрема, 10 – у західних регіонах.

Голова ДПС підкреслив, що у роботі сервісних центрів обов’язково враховуються особливості економіки регіонів. Так, інспекція Яремче орієнтована, в першу чергу, на обслуговування дрібних компаній та фізичних осіб-підприємців.

«Західні регіони у цьому є особливими, бо майже 80% платників податків – це фізичні особи. Фактично – це малий та середній бізнес, який ми маємо підтримувати та створювати умови для його зручного ведення», - зауважив О. Клименко.

Всього в новій інспекції обслуговуватимуться понад двох тисяч платників. Переважну частину – 1621 – складають приватні підприємці. Також послугами сервісного центру користуватимуться 341 місцева компанія та 389 суб’єктів господарювання з інших регіонів, що ведуть бізнес у Яремче.

Джерело: Державна податкова служба в Івано-Франківській області