друкувати


Добровільна сплата податків – це готовність бізнесу самостійно виконувати вимоги Податкового кодексу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-13 11:15:59

Про це заявив під час кущового семінару на Прикарпатті Голова ДПС України Олександр Клименко. Також він повідомив присутніх, що податкова служба продовжила мораторій на проведення фактичних перевірок для адаптації платників податків до чинного податкового законодавства та існуючих нововведень, в тому числі щодо спрощеної системи оподаткування.

Семінар проводився Асоціацією платників податків України спільно з Державною податковою службою України для суб’єктів господарювання із семи областей Західної України. У семінарі також вяли участь Президент АППУ Валентина Арбузова, Голова Івано-Франківської ОДА Михайло Вишиванюк, Голова Ради ТВ АППУ в області Володимир Іванишин та голова ДПА в області Віктор Рахміль.

Семінар складався з лекційної, практично-дискусійної та консультаційної частин. Під час лекційної частини розглянуто питання щодо сплати податку на додану вартість в умовах нових методів його адміністрування, сплати податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, інших податків та зборів в контексті Податкового кодексу. Також розглянуто особливості справляння плати за землю. Одним із важливих питань лекційної частини було застосування спрощеної системи оподаткування. Під час практичної частини учасники семінару в режимі дискусії отримали багато відповідей на актуальні питання. Заключна частина семінару була присвячена індивідуальним консультаціям в окремих групах за тематикою лекційної частини.

Всього у роботі семінару взяли учать понад 500 платників податків.

Джерело: Державна податкова служба в Івано-Франківській області