друкувати


Сухопутним військам Збройних Сил України – 15 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-12 11:40:22

Сьогодні, 12 грудня, військовослужбовці найчисельнішого виду нашого війська - Сухопутних військ Збройних Сил України - відзначають 15-ту річницю від дня свого створення. Напередодні у Києві та військових гарнізонах відбулись урочисті заходи із цієї нагоди. Про це повідомив представник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Михайло Гриневич.

Виступаючи на урочистостях у Києві, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Геннадій Воробйов відзначив, що, незважаючи на обмеженість у ресурсах, вдалося виконати всі визначені завдання та провести низку потужних навчань і заходів бойової підготовки. Серед найбільш важливих – організація та проведення дослідницького командно-штабного навчання «Адекватне реагування – 2011», що проходили на території багатьох областей України, а також 9 багатонаціональних навчань, в яких прийняли участь військовослужбовці Сухопутних військ.

За словами командувача, за минулий навчальний рік вдалось покращити технічний стан авіаційної техніки, відновити близько 3000 одиниць бойових та інших машин, забезпечити військові частини окремими зразками сучасного озброєння. На перспективу тривають роботи з розробки нового бронетранспортера БТР-4, модернізації бойової машини зенітно-ракетного комплексу «Оса», переносного ЗРК «Ігла- 1», реактивної системи залпового вогню «Град». Проводиться розробка дослідних зразків вертольотів МІ-24П та МІ-8МТ.

З нагоди Дня Сухопутних військ відбулось вручення нагород великій групі військовослужбовців і працівників ЗС України.