друкувати


"Укрзалізниця" розповіла, як доїхати в Карпати на Новий рік

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-09 02:15:03

Попри те, що "Укрзалізниця" погодилась пустити на зимові свята додаткові потяги, які курсуватимуть виключно вдень, знайти залізничні квитки стає дедалі важче.

За словами самих перевізників, квитки поки що є. Також на період новорічно-різдвяних свят курсуватимуть два десятки додаткових поїздів, продаж місць на які вже почався, з'ясували журналісти ТСН.

"На сьогодні на 29 грудня запропоновано 37 тисяч місць з них реалізовано порядка 25 тисяч це порядка 65%. На тридцяте грудня запропоновано 42 тисячі місць, реалізовано вже близько 30 тисяч", - розповів керівник галузевої пасажирської служби Південно-Західної залізниці Олександр Болдов.

Наразі додаткові потяги заплановані не лише зі столиці, а й з інших обласних центрів. Їхатимуть вони на свята переважно в найпопулярніших напрямках - Крим і Карпати.

У відповідь на скарги громадян про те, що на 29 грудня взяти квитки вже нереально, транспортники запевняють, що квитковий дефіцит виник через надлишок пасажирів. За їх словами, якщо навіть кожен 10-й захоче виїхати з Києва це порядка 300 тисяч осіб . Ні технічної ні фізичної можливості здійснити це тільки залізницею немає.

Варто зазначити, що на найпопулярніший новорічний маршрут Київ-Ужгород квитки все-таки є, на 31 грудня. Аби Новий рік люди не зустрічали в купе, додаткові потяги цього дня будуть денними.

Тим хто таки не дістав омріяного квитка, на залізниці радять спробувати альтернативні види транспорту.

Як повідомлялось, у зв'язку зі збитковою роботою, "Укрзалізниця" планує невдовзі звернутись до Кабміну за дозволом на підвищення вартості проїзду.

Джерело: ТСН