друкувати


Р.Іваницький: Епідемії на кір в Івано-Франківській області немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-09 10:15:13

Відбулося засідання обласної протиепідемічної комісії. Приводом для його скликання стала ситуація, що виникла на Прикарпатті із захворюваністю на кір.

«Епідемії в Івано-Франківській області немає, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. – Не потрібно створювати навколо цього ажіотажу».

Це підтвердила також заступник начальника головного управління охорони здоров'я ОДА Зоя Ціхонь. За її словами, про епідемію можна говорити лише тоді, коли кількість хворих на ту чи іншу недугу складає 1% від загальної кількості тих, хто проживає на певній території. Для нашої області це в середньому 13 тисяч осіб.

«На сьогоднішній день в області зареєстровано 111 хворих на кір, з яких четверо - дорослі , - повідомила представникам ЗМІ Зоя Ціхонь. 50-60% - це підлітки від 15 до 19 років. 22 особи госпіталізовано».

За словами медиків, найбільше випадків зафіксовано у Долинському та Рожнятівському районах. Є хворі також у Рогатинському, Снятинському, Богородчанському, Тисменицькому і Калуському районах.

Щоб не допустити поширення кору територією всього Прикарпаття, на засіданні обласної протиепідемічної комісії вирішили проводити роз'яснювальну роботу з населенням, наголошуючи при цьому, аби люди не займалися самолікуванням, вчасно зверталися у лікувальні заклади. Перед головними лікарями медичних установ краю на засіданні поставили завдання належно підготуватися до прийому хворих, створити запас необхідних лікарських препаратів. До представників влади на місцях медики звернулися з проханням «по можливості виділити з місцевих бюджетів кошти на придбання гамаглобуліну».

Довідково: Нині у Західній Європі зареєстровано до 300 тисяч випадків хвороби на кір. В Україні фіксують випадки хвороби в основному у мешканців західних регіонів – у Львівській, Тернопільській, Рівненській та Івано-Франківській областях. Останній підйом захворюваності на кір в нашій області спостерігався у 2006 році. Тоді захворіло понад 2 тисячі осіб.