друкувати


8 та 9 грудня Івано-Франківськ втретє приєднається до міжнародного фестивалю "Джаз-Без"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-08 10:40:04

Джаз без кордонів. 8 та 9 грудня Івано-Франківськ втретє приєднається до міжнародного фестивалю «Джаз-Без». Свято імпровізаційної музики, яке гуртує тисячі меломанів різних країн та виконавців з усього світу, цьогоріч відбудеться вже водинадцяте. Чимало проектів створюють спеціально для цього заходу.

У ньому прийматимуть участь 7 польських міст та стільки ж — в Україні. Окрім Івано-Франківська серед них — Ужгород, Тернопіль, Рівне, Харків та звісно Львів. Івано-Франківська складова фестивалю Джаз-Баз триватиме впродовж двох днів. Свято продемонструє традиції білого джазу та його проявів.

Франківців здивують художнім свистом, несподіваним джазовим прочитанням творчості Шопена та імпровізаціями на теми народних пісень. За відсутності концертної зали філармонії його формат буде затишно-клубним. Місцем проведення джазових концертів обрали Пасаж Гартенбергів.

А вже наступного року організатори планують провести Джаз-Без на кількох концертних майданчиках міста. Зокрема, у оновленій філармонії, та за підтримки не лише міської, але й обласної влади.

Джерело: Радіо «Західний полюс»