друкувати


Понеділковий вітер наробив біди івано-франківській господарці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-08 11:00:21

30% міста без зовнішнього освітлення, шмат стіни приватного будинку, що впав на автівку, поламані гілки та зміщена автобусна зупинка.

Такими є наслідки суттєвого посилення на території Івано-Франківська північно-західного вітру, яке, за повідомленням начальника міської служби оперативного реагування Тетяни Клочко, мало місце протягом двох годин вдень 5 грудня. Як стверджує пані Клочко, вітер піднявся близько 12.00 години і його пориви сягали швидкості 21 м/с.

Внаслідок негоди в чотирьох адресах фіксувались падіння великих гілок з дерев, а з триповерхового будинку по вулиці Вовчинецькій, 165, відлетіла велика брила штукатурки площею до 2 квадратних метрів і впала на автомобіль таксі. Як стверджує мер обласного центру Віктор Анушкевичус, даний випадок спровокував різного роду спекуляції в місцевих мас-медіа щодо бездіяльності керівництва ЖЕО, що нібито спричинило падіння стіни. Втім, як зазначила Т.Клочко будинок №165 по вулиці Вовчинецькій було знято з балансу ЖЕО-8 в зв’язку з передачею у приватну власність ще п’ять років тому. Відтак, комунальники жодної відповідальності перед власником постраждалого таксомотора не несуть.

Як завжди чи не найбільше від посилення вітру постраждала система електропостачання міста. Як стверджує начальник служби оперативного реагування, через пошкодження в мережах КП «Міськсвітло» було знеструмлено 14 трансформаторних підстанцій і, як наслідок, близько 30% території обласного центру залишилось без зовнішнього освітлення. Наслідками ще трьох обривів, щоправда вже на мережах РЕМу, стало знеструмлення 90% осель на вулицях Козацькій та Гетьмана Сагайдачного, а також ринку на перехресті улиць Чорновола та Петлюри.

Автор: Сергій БІЛИЙ