друкувати


Трагічно могла закінчитись для 11-річного косівчанина прогулянка Сокільським хребтом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-06 10:00:57

Трагічно могла закінчитись для 11-річного косівчанина прогулянка сонячного суботнього дня Сокільським хребтом, розташованим неподалік рідного хлопчику райцентру.

Як стало відомо, вчитель географії місцевої школи вирішив скористатись чи не останніми цього року теплими сонячними днями, які так несподівано трапились в перші дні грудня, і повести групу учнів на екскурсію у гори. Благо: жителям Косова далеко їздити у пошуках гір не доводиться.

В ході прогулянки один із учнів – малюк 2000 року народження, зсунувся в урвище і травмувався. Травма хлопця змусила суттєво похвилюватись його колег та вчителя, адже школяр зазначив, що не може рухатись. Тож на допомогу вирішили покликати рятувальників.

Ситуацію ускладнювала та обставина, що бійці Косіського гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УМНС були задіяні на гасінні гірської пожежі у Верховинському районі (про це «Коломия ВЕБ Портал» вже інформував своїх читачів раніше), та оскільки життя дитини вимагало негайних дій, було прийнято рішення відкликати косівських рятувальників із зони пожежі і направити їх на порятунок малюка.

Прибувши на місце, рятувальники обережно зафіксували потерпілого на нощах і відтранспортували з важкодоступної місцевості до автомобіля швидкої медичної допомоги.

Як стало відомо, лікарі виявили у хлопця травму копчика, проте вважають, що він народився, як то кажуть, у сорочці, адже при падінні з такої висоти травмування могли бути значно серйознішими.

В даний час учня госпіталізовано до Косівської ЦРЛ. Його стан визначено як задовільний.

Автор: Сергій БІЛИЙ