друкувати


Google Chrome поступився Internet Explorer, але обігнав Firefox і Opera

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-02 03:40:06

Ірландська аналітична компанія StatCounter, що збирає статистику відвідування мільярдів веб-сторінок, віддала Google Chrome друге місце серед найбільш популярних веб-браузерів в світі.

Раніше протягом довгого часі друге місце належало браузеру Mozilla Firefox, який тепер, згідно StatCounter, опустився на третє місце.

Перше ж місце, як і раніше належить Internet Explorer від Microsoft, який пропонується в якості браузера за замовчуванням в операційній системі Windows.

За інформацією StatCounter, у листопаді частка Chrome досягла 25,70% проти 25,23% у Firefox. Internet Explorer ж зайняв 40,63% ринку.

Зазначимо, минулого року веб-браузеру Google, який був створений лише три роки тому, належало лише 4,66% світового ринку, а в липні поточного року він став другим за популярністю веб-браузером серед користувачів у Великобританії.

Крім того, Chrome лідирує по продуктивності. Згідно з результатами дослідження, проведеного на початку листопада ресурсом ZDNet серед найбільш свіжих версій Chrome, Firefox, IE і Opera, браузер від Google показав рекордні результати в найбільшій кількості тестів серед інших програм.

Джерело: ТСН