друкувати


Підвищуємо підприємницький потенціал Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-12-01 11:00:20

В с.Татарів (Яремчанська міська рада) відбулася конференція на тему «Практика бізнес-інкубування. Досвід України та міжнародний досвід» в рамках проекту «Підвищення підприємницького потенціалу прикордонного регіону шляхом створення інституцій підтримки підприємництва».

Метою проекту є підвищення підприємницького потенціалу регіону та покращення транскордонної співпраці у сфері підтримки малого і середнього бізнесу.

В конференції взяли участь представники Українського фонду підтримки підприємництва та регіональних фондів підтримки підприємництва з різних областей України, Державної податкової адміністрації в області, Івано-Франківського національного університету нафти і газу, Українсько-канадського бізнес-центру (м.Івано-Франківськ), головного управління економіки, головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації, представники засобів масової інформації.

Розглянуто наступні питання: стан проблеми та перспективи розвитку малого підприємництва в Україні та в Івано-Франківській області зокрема; створення та діяльність центру обслуговування платників податків Державної податкової адміністрації в області; реалізація програм фінансово-кредитної підтримки підприємництва; практика бізнес-інкубування в Україні та міжнародний досвід; презентація розробленої в рамках проекту Концепції бізнес-інкубування та представлення основних результатів проекту, зокрема, відкриття Бізнес-інкубатора в Івано-Франківській області та Бізнес-інкубаторів в Городенківському і Рогатинському районах.

Довідково: В рамках Проекту вже відбулося навчання 50 інкубантів. Видано навчальні посібники для допомоги підприємцям у веденні бізнесу – «Фінансове забезпечення підприємницької діяльності»; «Правові аспекти підприємництва»; «Бухгалтерська звітність та оподаткування»; «Дозвільна система та ліцензування об’єктів господарської діяльності. Реєстрація «ноу-хау»; «Інвестування бізнесу».

Бізнес-інкубатор в м.Івано-Франківську працює за адресою вул.Північний бульвар, 7б, тел. (0342) 777-450, www.bi.if.ua

Проект «Підвищення підприємницького потенціалу прикордонного регіону шляхом створення інституцій підтримки підприємництва» впроваджується Регіональним фондом підтримки підприємництва по Івано-Франківській області спільно з Регіональним консультаційно-інформаційним центром м. Прешова (Словаччина) за Програмою прикордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства та партнерства «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2007-2013». Більш детальна інформація про проект: www.rfpp.if.ua

Джерело: Головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв'язків та інвестицій Івано-Франківської ОДА