друкувати


Польща видаватиме українцям візи для шопінгу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-30 05:15:25

Генеральне Консульство Польщі у Львові видаватиме візи для проведення закупок на території країни.

Про це повідомив Генеральний консул РП у Львові Ярослав Дрозд. Шопінг-візи почнуть видавати з 1 грудня. Генконсул пояснив, що для мешканців п’яти областей Західної України Польське Консульство видаватиме шенгенські візи для закупівельного туризму.

"Ми помітили, що багато людей з України їде до Польщі, щоб закупитися. Вони заявляють туристичні, або бізнесові візи. Але навіщо чекати на запрошення від якоїсь польської фірми, якщо можна сказати, що хочеш закупитися і отримати таку візу. Маємо можливість в даному випадку називати речі своїми іменами", - розповів Ярослав Дрозд.

Він пояснив, що першу таку візу можна буде отримати лише на 7 днів. Водночас друга віза такого типу буде видаватися на термін від 6 місяців до одного року. Для отримання другої, багаторазової візи, достатньо буде пред’явити іменний товарний чек, який підтверджуватиме, що під час першого візиту до Польщі турист справді здійснив покупку. Сума покупки необмежена.

За його словами, закупівельні візи видаватимуть мешканцям Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської та Чернівецької областей.

"Щоб було зрозуміло, скажу, що це стосується всіх осіб, які проживають та прописані в тих областях. Тобто, якщо людина проживає у Бродах, а працює в Києві, це так само її стосується", - відзначив Ярослав Дрозд.

Наразі отримати шопінг-візу можна буде лише у візових центрах, які діють у Львові та Івано-Франківську.

Джерело: НТК