друкувати


Відбувся семінар для соціальних педагогів і практичних психологів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-29 11:15:02

Відповідно до плану роботи Обласного інституту післядипломної педагогічної освіти 24 листопада 2011 р. на базі Гутівської ЗОШ I-III ступенів Богородчанської районної ради відбувся семінар для соціальних педагогів і практичних психологів закладів освіти Івано-Франківської області на тему: «Актуальні питання соціально-психологічного супроводу підліткового віку».

Метою семінару було підвищення професійної майстерності працівників психологічної служби та презентація досвіду роботи з підлітками.

У семінарі взяли участь директор Гутівської ЗОШ I-III ступенів, який виступив з відеовізиткою школи; методист з психологічної служби Богородчанського району.

О.Фесок висвітлила питання про роботу соціальних педагогів і практичних психологів з даної проблеми. Методист-соціальний педагог ОЦППСР О.Волошин розкрила соціально-психологічні проблеми виникнення і подолання підліткової кризи. Соціальний педагог Гутівської ЗОШ І-ІІІ ст. Н.Фуфалько доповіла з досвіду роботи про соціально-психологічного супровід підліткового віку, а також провела майстер-клас «Соціально-педагогічний супровід учнів з девіантною поведінкою». Практичний психолог Кричівської ЗОШ І-ІІ ст. Л.Демчик презентувала власну авторську програму «Розвиток творчих здібностей» та провела по ній майстер-клас. Учасники семінару мали змогу відвідати виховний захід «Галактика талантів».

На завершальному етапі семінару, який відбувся за круглим столом окреслили напрямки роботи та виробили рекомендації щодо соціально-психологічного супроводу дітей підліткового віку.

Джерело: www.ippo.if.ua