друкувати


Працівники ветеринарної міліції провели широкомасштабний рейд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-29 09:00:51

Працівники ветеринарної міліції провели широкомасштабний рейд по викриттю незаконної діяльності, пов’язаної з переробкою м’яса та виготовленню м’ясопродукції.

У ході перевірок було виявлено 2 підпільні цехи по переробці тваринницької продукції та 1 об’єкт з незаконного надання ветеринарних послуг. Уся продукція з виробництва була вилучена, а на власників накладені штрафні санкції. Про це порталу «AgroNews» повідомила прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

 Протягом минулого тижня співробітниками ветеринарної міліції виявлено три підпільні цехи в Івано-Франківській, Тернопільській і Сумській областях. В Івано-Франківській області було викрито нелегальне м’ясопереробне виробництво. У ході перевірки встановлено, що м’ясні копченості та напівфабрикати зберігалися  в приміщеннях, які знаходились в антисанітарному стані та не відповідали діючим ветеринарно-санітарним вимогам. У власника цеху були відсутні будь-які дозвільні документи на даний вид діяльності. Також, співробітники ветеринарної міліції вилучили 688 кг м’яса невідомого походження і якості.

У Підволочиському районі Тернопільської області було виявлено підпільний цех по переробці яловичого жиру. Під час перевірки вилучено 210 кг продукції тваринного походження, а роботу цеху призупинено. Власника незаконної діяльності було притягнуто до адміністративної відповідальності. У Сумах на ринку «Кіровський» один із кооперативів реалізовував молочну продукцію без  супровідних ветеринарних документів. А у Севастополі приватний підприємець надавав ветеринарні послуги без будь-яких дозвільних документів.

«У цілому, минулого тижня продовжено проведення заходів для недопущення надходження на споживчий ринок неякісної продукції. В усіх регіонах України діють мобільні групи у складі працівників ветеринарної міліції та державної служби ветеринарної медицини. У результаті 400 перевірок було вилучено 52703 кг продукції тваринного та рослинного походження, якість якої не відповідає вимогам чинного законодавства. Загальна сума вилученої продукції становить 678,5 тис. гривень», - поінформував Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк.