друкувати


Засідала колегія Коломийської райдержадміністрації

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-25 03:00:40

24 листопада о 10.00 засідала колегія Коломийської райдержадміністрації.

Засідання колегії відкрив голова районної державної адміністрації Михайло Негрич.

Перш за все відбулось представлення новопризначених керівників відділів та управлінь: Мазур Володимир Васильович – військовий комісар Коломийського об’єднаного міського військового комісаріату, Федуник Роман Михайлович – начальник Коломийського районного відділу управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області, Григорчук Галина Петрівна – начальник управління Пенсійного фонду України в м.Коломиї та Коломийському районі, Гончарук Михайло Ілліч – заступник керівника апарату, начальник організаційного відділу апарату РДА, Цибуляк Василь Васильович – завідувач сектором взаємодії з правоохоронними органами, оборонної та мобілізаційної роботи апарату Коломийської райдержадміністрації, Ткач Ірина Мирославівна – завідувач сектором роботи із зверненнями громадян апарату Коломийської райдержадміністрації.

Предметом розгляду були наступні питання:

Про завдання, що випливають з рішення Ради регіонів від 15.09.2011р. №1-1/2387 «Про роботу місцевих державних адміністрацій щодо виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів і реалізації Програми економічних реформ Президента України» та доручення Прем’єр-міністра України від 26.10.2011р. №50143/1/1-11 з цього питання. Доповідала заступник голови райдержадміністрації Любов Михайлишин. Висвітлила основні питання діяльності райдержадміністрації у сфері соціально-економічного розвитку. Доповіла по планових показниках доходів загального та спеціального фондів місцевих бюджетів на 2011 рік.

Про стан виконання Програми забезпечення підготовки та проведення призову громадян на строкову військову службу на 2011-2015 роки. Доповідав військовий комісар Коломийського ОМВК – Володимир Мазур. Військовий комісар зазначив, що на даний час відбувається якісне формування командного складу. У 2011 році проведено підписку 982 призовників. Загалом на проходження медичної комісії викликано 3694 осіб. Успішно проведено весняний і осінній призов. Проводиться розшук осіб, які ухиляються від проходження військової служби.

Про погодження програми зайнятості населення Коломийського району на 2012-2013 роки. Доповідав директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків. Наголосив на хорошій роботі з сільськими, селищними радами. У період, коли центральній районній лікарні не вистачало працівників оперативно було зібрано штат і направлено 17 осіб у лікарню. Також в усі сільські, селищні ради регулярно направляються безробітні, які виконують суспільно-корисні роботи.

Про бронювання робочих місць для громадян, які потребують соціального захисту на 2012 рік. Доповідав директор Коломийського міськрайонного центру зайнятості Мирослав Мацьків. М. Мацьків перелічив підприємства,в яких передбачено бронювання робочих місць для громадян, які потребують соціального захисту та назвав кількість таких місць.

Про хід виконання окремих протокольних доручень за результатами зустрічей голови райдержадміністрації Михайла Негрича з жителями сіл та селищ Коломийського району. Доповідав начальник управління райдержадміністрації Любомир Касіян. Відзначив, що 217 завдань з 450 виконано, що складає 47,3 % виконання всієї програми.

На колегії від обласної державної адміністрації був присутній завідувач сектору з питань діяльності правоохоронних органів та оборонної роботи облдержадміністрації Іваненко Валерій Миколайович.

Після засідання відбулась нарада з сільськими, селищними головами , начальниками відділів і управлінь райдержадміністрації, керівниками установ, організацій.

На нараді наголошено на важливості питання опіки, піклування. Сільські, селищні голови, як первинні органи опіки, піклування повинні надавати громадськості об’єктивну інформацію про дітей та сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах. Якщо надійшла інформація про загрозу життя та здоров’я дітей, які проживають на території сільської, селищної ради, виконавчий орган сільської, селищної ради протягом одного дня приймає рішення про негайне відібрання дитини у батьків, забезпечує їх тимчасове влаштування та у день відібрання повідомляє про це службу у справах дітей.

Опіка та піклування над дітьми встановлюється виключно розпорядженням голови райдержадміністрації.

За дитиною-сиротою та дитиною, позбавленою батьківського піклування рішенням виконкомів сільських та селищних рад закріплюється право користування житлом, в якому вони проживають. Сільськими та селищними радами забезпечується збереження майна за даними дітьми, і вживаються заходи до встановлення опіки над майном, про що вказується в рішенні.

У разі коли у дитини відсутнє житло сільська, селищна рада на території якої перебуває дитина-сирота, бере таку дитину на квартирно-соціальний облік осіб, що потребують покращення житлово-побутових умов.

Ще розглядались питання виконання бюджетів сільських, селищних рад за 10 місяців 2011 року і питання передплати періодичних видань на 2012 рік.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА