друкувати


Мощі Святого Антонія Падевського в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-25 02:00:56

В Україні перебувають мощі Святого Антонія Падевського (або Падуанського), привезені з однойменної папської базиліки в Падуї.

Вшанування реліквії розпочалося у Зарваниці і продовжується в різних українських містах до 27 листопада. Сьогодні (24 листопада) мощі Святого привезли до Івано-Франківська із Закарпаття, а завершиться їх почитання у Патріаршому Соборі у Києві.

Мощі, які перевозять Україною, призначені саме для подорожей храмами у різних містах світу. У погрудді святого Антонія – частина м’язу Падуанського святого.

Святиня перебуватиме в нашому місті до третьої години наступного дня. Мощі виставлено для почитання в катедральному соборі Святого Воскресіння. А в ніч з четверга на п’ятницю їх перенесуть до церкви василіанського монастиря Царя Христа на Майзлях. Там відбудуться нічні чування біля мощей.

Святий Антоній — один із перших святих францисканського чину. Походив з Португалії. Ставши ченцем, прославився як проповідник, найбільший проголосник Божого Слова. Прощі на його могилу розпочалися одразу по смерті. Відомі численні чуда за його посередництвом. Святим його проголосив Папа Григорій ІХ 30 травня 1232 р. Папа Пій ХІІ назва Святого Антонія „доктором Євангельським”, а Папа Лев XIII — Святим всього світу. Його називали Батьком науки, Світлом Італії, Вчителем життя, Сонцем Падуї, Чудотворцем вищої міри досконалості. Мало хто з вірних не знає про те, що відшукати загублене найлегше за допомогою Антонія Падевського. У італійців є навіть жартівлива приказка, сенс якої полягає в надмірному задоволенні будь-якого прохання: «надто багато милості, святий Антоній!»

Словом, маємо нагоду попросити заступництва і помочі у одного із найбільших чудотворців.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК