друкувати


На Прикарпатті стартував черговий етап програми "Здоров'я матері та дитини"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-24 02:00:22

На Прикарпатті стартував черговий етап українсько-швейцарської програми «Здоров'я матері та дитини». У рамках її реалізації на Івано-Франківщині зібралися провідні медики галузі перинатології з різних областей України.

Упродовж трьох днів фахівці ділитимуться здобутками та досвідом у сфері послуг з охорони здоров'я матері та немовля. Діяльність цієї програми ґрунтується на міжнародному підході. Основний акцент — «безпечна вагітність та пологи».

На Прикарпатті дана програма реалізовується уже понад 5 років. Тож подібні тренінгові семінари для місцевих медиків не новинка. Щоправда цього разу до впровадження новітніх технологій у сфері перинатології залучать не лише головних лікарів шести районів, але й усю акушерсько-гінекологічну службу області.

Сучасний підхід до навчання медиків, а відтак і належна підготовка вагітних жінок до пологів, дозволить суттєво зменшити рівень смертності малюків. Наразі українсько-швейцарська програма «Здоров’я матері та дитини» реалізовується медичними закладами у 4 регіонах України. Це Івано-Франківська, Вінницька та Волинська області і Крим.

Джерело: Радіо «Західний полюс»