друкувати


В Івано-Франківську стартував проект "Постаті мого міста" з видання листівок

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-23 04:00:49

За ініціативи історико-краєзнавчого об’єднання «Моє місто» та за підтримки видавництва «Лілея – НВ» розпочато новий краєзнавчий проект. Його назва «Постаті мого міста».

Даний проект передбачає видання листівок, які знайомитимуть жителів обласного центру та його гостей з відомими особами – державними діячами, військовиками, представниками духовенства, які або проживали в Станиславові або певний період свого життя працювали в місті.

На даний час складено перелік осіб, діяльність яких буде увіковічнена у листівках. Для зацікавлення жителів міста та колекціонерів листівки видаватимуться за номерами, проте не по порядку. Вже тепер всі зацікавлені можуть придбати перші три листівки з серії «Постаті мого міста».

Це: №1 «Митрополит Андрей Шептицький», №8 «Дмитро Вітовський», №10 «Степан Ленкавський».

Листівки видаються на цупкому папері, у форматі 9,5*14,5 см. Кожна з них має практичну цінність, насамперед, для шкільної та студентської молоді – як засіб популяризації славних імен наших діячів. На лицевій стороні листівки розміщено зображення видатного діяча зі зразком його особистого підпису, на зворотній – основні періоди його життєпису. Ці короткі біографічні довідки підготовані науковцем, членом ІКО «Моє місто» Іваном Монолатієм. Наклад кожної листівки становитиме 1000 примірників.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА