друкувати


Бурштинська ТЕС виробила 500 мільярдів кіловат

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-23 03:15:36

19 листопада ближче до десятої вечора оператори центрального щита управління Бурштинської ТЕС зафіксували непересічний момент — генератори подали в енергосистему України 500-мільярдний кіловат, який станція виробила з моменту пуску в експлуатацію її першого енергоблоку в тепер уже далекому 1965 році.

— Для колективу станції це, безперечно, велика подія. Подія для операторів, всіх нас, хто мав можливість спостерігати за тим, як працюють турбіни й генератори, як лічильник наближається і перетинає цей рубіж — 500 мільярдів кіловат. Зрозуміло, що це подія і для тих декількох поколінь енергетиків Бурштина, які працювали на станції з моменту завершення будівництва її найпершого енергоблоку, — зазначив у короткому телефонному коментарі директор Бурштинської ТЕС Мирон Романів.

Найкращих працівників станції, які наближали і цей здобуток колективу, вшанують, як повідомив він, невдовзі — на День енергетика.

— А радість самої події з нами розділив голова правління ПАТ «Західенерго» Володимир Мазяр, який подарував операторам гарну машину для приготування кави. Для них, які часто чергують у нічні зміни, це дуже цінний подарунок, — додав Мирон Романів.

Зауважимо, що електроенергії, виробленої за весь час експлуатації Бурштинської ТЕС, вистачило б, щоб, наприклад, забезпечувати потребу у ній всього населення України впродовж 15 з половиною років.

Джерело: Газета ГАЛИЧИНА