друкувати


Україна відзначила сьому річницю "Помаранчевої революції"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-23 12:00:25

22 листопада Україна відзначає День свободи. Із заснованим екс-Президентом Віктором Ющенком в 2005 році державним святом країну привітав Віктор Янукович.

7 років тому на майдані Незалежності в Києві почалася наймасштабніша за всю історію України акція протесту, яка за лічені дні охопила практично всю країну. До речі, одна з двох найважливіших у новітній історії країни.

Як проголошення Незалежності, так і Помаранчева революція сприяли великим сподіванням у суспільстві. Однак у 2005-му замість очікуваних реформ розпочалася боротьба між різними гілками влади, що викликала велике розчарування. Нині політична картина в Україні, каже політолог Олег Білоус, буквально перевернута, як то кажуть, догори дригом.

Якщо в попередні роки у цей день збирались політики і громадяни, що ностальгують за «помаранчевою революцією», то у 2011-му столичний суд взагалі заборонив проводити святкування Дня свободи. Тим часом у Івано-Франківську її відзначають тихо, або й не пригадують взагалі. Студентство, яке було рушійною силою подій 7-ми річної давності вже розпрощалися зі своїми альма-матер. А їхні наступники про історію, яка навіть у підручниках зазнала суттєвих змін, знають небагато.

До речі, найактивнішу участь у помаранчевій революції приймало населення саме західних регіонів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»