друкувати


ДАІ взялося за вантажівки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-18 03:15:54

«Небезпечний вантаж» — таку назву носить комплекс цільових заходів, які запровадила Державтоінспекція в Івано-Франківській області. Мета — запобігання надзвичайним подіям та посилення контролю за перевезеннями небезпечних вантажів на дорогах області.

Як розповів «Репортеру» Віталій Царьов, старший інспектор з регулювання дорожнього руху Івано-Франківська, операція спрямована на перевірку та посилення контролю за дотриманням перевізниками вимог правил дорожнього руху під час транспортування та зберігання небезпечних вантажів.

До водіїв, які перевозять такі вантажі, є ціла низка вимог. При собі такий водій повинен мати свідоцтво про допущення автомобіля до перевезення небезпечних вантажів, ДОПНВ-свідоцтво про підготовку водіїв таких машин, письмові інструкції на випадок аварії чи надзвичайної ситуації, договір обов’язкового страхування відповідальності суб’єктів перевезення небезпечних вантажів, узгоджений з Державтоінспекцією маршрут дорожнього перевезення такого вантажу. У випадку порушення цих вимог перевізника можуть оштрафувати на суму від 510 до 850 грн.

Це вже не перша спецоперація ДАІ з вантажівками. З 9 по 14 листопада в області відбулася операція «Вантажний перевізник 2011». Інспектори фіксували порушення ПДР водіями вантажівок, перевищення швидкості, керування у нетверезому стані, а також перевіряли проходження автомобілем щоденного контролю технічного стану, а водієм — медогляду.

Джерело: Газета «Репортер»