друкувати


У Івано-Франківську відбувся фестиваль Docudays’UA

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-18 02:00:27

Мандрівний фестиваль документального кіно, присвяченого цій тематиці, завітав до Івано-Франківська. До речі, вже вчетверте. Він є традиційним продовженням Міжнародного фестивалю документального кіно Docudays'UA.

На початку весни його проводять в столиці, де впродовж тижня демонструють кращі стрічки з усього світу. А восени призери найвідоміших міжнародних фестивалів мандрують країною.

За три дні івано-франківцям продемонструють понад десяток документальних стрічок. Тематика картин найрізноманітніша. Права дитини, громадянина тієї чи іншої країни, або й ув'язнених. Неправомірному поводженню з останніми присвячена вітчизняна стрічка «Килимок» 2010-го року. До її обговорення запросили очевидця схожих подій.

Правозахисник Андрій Малетин є активним учасником фестивалю, який має 2 важливі складові. Окрім підтримки документалістики як жанру він надає цілком реальну допомогу. Адже з відвідувачами фестивалю після переглядів спілкуються представники Феміди.

У 2010 році Docudays'UA відбувся у 123 населених пунктах України. Фестивальні фільми переглянули близько 153 тисяч глядачів.

Джерело: Радіо «Західний полюс»