друкувати


Школярів Городенківщини навчали волонтерству

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-18 11:00:08

Як воно – бути волонтером? Відповісти на це питання тим, хто лишень намагається робити перші кроки в доросле життя, мав на меті тренінг «Волонтерство – це мистецтво творити добро», організований днями для учнів 8-11 класів загальноосвітніх шкіл Городенківського району місцевим представництвом благодійної організації «Мій край».

В ході тренінгу його учасники розглянули існуючі форми і методи проведення різного роду доброчинних акцій, отримали знання щодо тих основних сфер, де вони реально можуть допомогти тим, хто такої допомоги потребує.

«Волонтер, – прокоментував акцію керівник і засновник організації «Рідний край» Василь Матійчик, – це людина, яка діє за доброю волею на благо потребуючим допомоги. В нашому підростаючому поколінні потрібно виховувати і берегти співчуття, чутливість до чужої біди, вміння і прагнення прийти на допомогу. Для того, щоб стати волонтером не обов’язково мати великий статок чи багато вільного часу, найголовніше – бажання віддати частинку себе».

Знаменно, що подібний тренінг, проте розрахований на студентів Прикарпатського національного університету, відбувся позавчора також в місті Івано-Франківську.

Автор: Сергій БІЛИЙ