друкувати


Журналісти побачили гіпсовий макет пам’ятника Роману Шухевичу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-16 04:15:58

З ініціативи "Загальної мобілізації" сьогодні у майстерні скульптора Ігоря Семака побували журналісти калуських ЗМІ, які на власні очі побачили гіпсовий макет пам’ятника Генерал-хорунжому УПА Роману Шухевичу та мали зустріч зі скульптором та головним архітектором міста Петром Пострильоним.

Робота над скульптурою тривала, починаючи з вересня. Спочатку макет пам’ятника було виготовлено з глини, а відтак — з гіпсу (загалом на гіпсову скульптуру було використано 1 тонну гіпсу. — Авт.). Скульптура, за словами Ігоря Семака, практично готова для відливання у бронзі. Це — його перша робота як автора пам’ятника. Досі Ігор Семак був автором численних меморіальних дощок та невеликих скульптур.

За словами скульптора , висота пам’ятника — 2,3 метра. Він буде встановлений на гранітній брилі висотою 2,20 м. Таким чином, "погляд" буде спрямований вниз на людей.

За словами головного архітектора міста Петра Пострильоного, розроблена проектна документація на облаштування території, на якій має бути встановлено пам’ятник. Проект передбачає: 230 кв. метрів декоративної плитки мощення; 327 кв. метрів тротуарної плитки; 350 кв. метрів трав’яного газону; 6 штук сріблястих ялинок; 14 бетонних квіткових тумб; 7 декоративних низькорослих дерев; 2 паркові лавочки.

Автор: Юрій ТИМОЩУК
Джерело: Газета ВІКНА