друкувати


День незалежності Польщі відзначили театральною виставою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-15 10:00:46

Дуже добре, що ми можемо святкувати свято вільної Польщі у вільній Україні. Цими словами генерального консула Республіки Польща у місті Львові Ярослава Дрозда можна визначити лейтмотив того неповторного свята, яке подарували польські урядовці та митці українській публіці в неділю з нагоди Дня незалежності своєї країни.

Власне, пан генконсул, а також його співвітчизники із польського Жешува вирішили дещо відійти від традиційного формату проведення подібних урочистостей. Тож після нетривалої офіційної частини гості свята отримали змогу насолодитись яскравим барвистим феєрверком пісень, танців, старовинних костюмів та доброго, перемішаного з містечковим єврейським старопольського гумору, що в купі своїй носить назву «Солодкі роки 20-ті…30-ті…». Йдеться про виставу Жешувського театру ім. Ванди Семашкової у постановці режисера Яна Шурмея, якою польські актори просто таки полонили вдячного івано-франківського глядача.

«З великою радістю, - прокоментував подію Я.Дрозд, - я втішений тим, що саме до Івано-Франківська відбуваються мої перші візити після вступу на посаду. Що може бути приємнішим, ніж святкувати в ході такого візиту День незалежності. Місто Івано-Франківськ є дуже чарівним і поєднує історію як Республіки Польща, так і України». Зі слів генконусула, дуже важливим акцентом цьогорічних святкувань національного свята Польщі є той факт, що РП сьогодні головує в Європейському парламенті, оскільки саме Польща є і завжди була головним рушієм з просування України до Євросоюзу.

В свою чергу присутній на урочистостях заступник голови Івано-Франківської ОДА Роман Іваницький відзначив, що в дорожній карті Президента України чітко окреслено курс на зближення України та РП. В нашій області для цього є всі можливості, оскільки у нас є як спільні цікаві проекти, так і спільні больові точки.

Участь в урочистих заходах з нагоди Дня незалежності Польщі, які, до слова, тривали на Прикарпатті практично три дні, в Івано-Франківська, крім пана Дрозда, завітали також віце-маршалек сейму Подкарпатського воєводства Польщі Анна Ковальська, віце-консул Республіки Польща у Львові Марцін Зєнєвіч, член правління товариства «Вспульнота Польська» Міхал Дворчик, представники римо-католицького духовенства тощо.

Автор: Сергій БІЛИЙ