друкувати


Польська Познань збере активістів східноєвропейських НУО

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-12 09:00:10

Знайти собі європейських партнерів для реалізації спільних грантових проектів, познайомитись з останніми європейськими пропозиціями міжнародної допомоги для розвитку «третього сектору» та особисто долучитись до передових світових практик побудови інституцій громадянського суспільства.

Такі можливості відкриє для представників українських неурядових організацій Форум європейських грантодавців та НУО, який відбудеться 28-30 листопада у місті Познані, Республіка Польща.

Як повідомила вчора експерт Інституту публічних справ (Варшава) Ельжбєта Кася, форум носить щорічний характери і відкриє свої двері вже втретє. Вперше, подібне зібрання відбулося в 2009 році у Брюсселі, роком пізніше його приймав Берлін, а цьогоріч воно вже впритул наблизилось і до українських кордонів.

Заслуговує на увагу той факт, що участь у з’їзді активістів «третього сектору» із Східної Європи оплачує Євопейська комісія. Від претендентів вимагається лишень подати заяву і обґрунтувати доцільність своєї присутності на форумі. Важливою умовою є також наявність значної грантової історії НУО.

Автор: Сергій БІЛИЙ