друкувати


Відбулася зустріч голови Івано-Франківської ОДА М.Вишиванюка з коломиянами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-11 12:00:13

10 листопада у приміщенні Драмтеатру відбулася зустріч голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка з виборцями м.Коломиї.

Зустріч проходила у форматі запитання-відповіді.

Ще на початку Михайло Вишиванюк виокремив кілька основних тематик з приводу яких велася подальша розмова. Метою його візиту було:

1. Прозвітувати як депутат.

2. Розповісти про перспективи області і Коломийського району зокрема.

3. Ознайомити громаду з основними проблемами і знайти шляхи їх подолання.

4. Обговорити питання молодого кадрового резерву.

В своїй доповіді М.Вишиванюк зупинився на кількох важливих галузях:

Промисловість. Як зазначив голова облдержадміністрації, на даний час в області і районі зосереджено велику кількість діючих заводів, і багато ще заплановано збудувати до 2013 року. Так, наприклад, неподалік міста Івано-Франківськ готується будівельний майданчик під завод з виробництва гіпсокартону. В кінці листопада планується відкриття у Рогатині заводу по виробництву склотари. А у Калуші планується запустити виробництво конструкцій для вікон та дверей.

Було названо дуже багато проектів, на які виділили близько 50 млн євро. Головною прерогативою будівництва нових заводів є те, що будуть створені нові робочі місця.

Медицина. З приводу Коломиї та Коломийського району Михайло Вишиванюк говорив про головне будівництво року – нову поліклініку. Вже наступного року її мають здати в експлуатацію. Причому, всі відділи будуть обладнані сучасним, високо-технічним обладнанням.

В контексті будівництва нової поліклініки згадав і про проблеми медицини, а саме, що дуже бракує кваліфікованих лікарів, і немає належної апаратури, що ускладнює роботу і встановлення правильного діагнозу.

Також наголосив на тому, що жодного медичного закладу, попри всі плітки, не закриють!

Освіта і культура. Не оминув увагою голова ОДА і важливе питання освіти і культури. Цьогоріч було відкрито 5 дитячих садочків у Коломийському районі.

Також, звернув увагу на необхідність розвитку галузі культури. Наголосив, що кошти з державного бюджету на розвиток будинків культури будуть направлятись перш за все туди, де сама громада проявляє ініціативу організувати якийсь захід.

Сільське господарство. З приводу цієї галузі, зазначив, що незважаючи на те, що це одна з найприбутковіших галузей, її розвиток є проблемним. Робота в цій сфері ведеться неефективно. Минулого року близько 58 тис. га землі було нерозораними і зарослими бур’янами. Цьогоріч ця цифра вже менша – 36 тис. га.

Також зазначив, що у 2012 році держава надасть підтримку сільському господарству на 36 млрд грн.

Крім того, держава дає дотацію на підтримку «молочних сімейних ферм» (має бути не менше 12 корів).

Після виступу Михайло Вишиванюк відповідав на запитання слухачів:

1. Коли завершаться ремонтні роботи на вул.Леонтовича?

Роботи завершаться наступного року.

2. Багато пенсіонерів хочуть їздити у маршрутці безкоштовно,але там лише 2 пільгових місця. Що робити, коли вони не хочуть платити?

Буде адресна цільова допомога на проїзд в автобусах транспортним підприємствам.

3. Чи можливе відновлення роботи Коломийського сирзаводу?

Можливе, якщо хтось проявить ініціативу взятись за завод, то область допоможе.

4. Чому припинили виплату допомоги дітям-війни?

Справа в тому, що закон той був давно, але він не діяв, бо коштів на цю допомогу не було передбачено в бюджеті.

5. Чи правда, що цього року Івано-Франківська область отримала інвестицій на 130 млн доларів?

Це правда, але Коломия не входить в це число. 75% цієї суми пішло в розвиток промисловості по області. Наступного року для Коломиї передбачена теж велика інвестиція у 100 млн доларів.

6. Матір 2 дітей, які мають поганий зір цікавило чи буде у новій поліклініці відділення, де б могли якісно обстежувати таких дітей.

Звичайно, таке відділення буде!

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА