друкувати


Івано-Франківськ відвідав Генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-09 12:00:09

Івано-Франківськ відвідав Генконсул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд. Дипломат прибув напередодні відкриття у Івано-Франківську Консульського пункту сусідньої країни.

Від суботи він буде розташовуватись у окремому приміщенні на вулиці Короля Данила. Ця подія, на думку польського консула, є логічним продовженням активної співпраці Івано-Франківщини з Польщею. А відтепер між регіонами дружба має стати ще міцнішою.

Втішені новому етапові співпраці і в облдержадміністрації. Губернатор Михайло Вишиванюк заявив про майбутнє пожвавлення економічних та культурних відносин, а також про нові можливості у освітянській та медичній галузях. Загалом, відтепер прикарпатці стануть ще ближчими до Європи, зможуть вивчити Євросоюз зсередини.

У відповідь генконсул Польщі у Львові заявив про свою готовність бути послом Західної України у своїй рідній державі. Адже Івано-Франківщина цікава і з туристичної точки зору. Багато об'єктів та історичних подій поєднують колишню Станіславщину з польським народом.

Джерело: Радіо «Західний полюс»