друкувати


«Майбутнє лісу в твоїх руках». Осіння посадка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-09 09:00:58

«Міжнародний рік лісів» Україна відзначає у 2011р. разом з іншими країнами світу. В рамках цієї події лісівники нашої держави організовують та проводять акції, спрямовані на привернення уваги громадськості до проблеми збереження та відтворення лісів.

«Майбутнє лісу в твоїх руках» - традиційна щорічна акція, спрямована на залучення підростаючого покоління до садіння лісу. За останніх 5 років у ній взяли участь вже понад 50 тис. студентів та школярів з усіх куточків Прикарпаття. Розпочинається вона навесні, а завершується, переважно, в листопаді – перед зимовими морозами.

Протягом цієї осені в рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» було створено нових та доповнено вже існуючих 23 га лісових насаджень. Близько тисячі школярів та студентів Івано-Франківщини, разом із лісівниками, посадили понад 72 тис. саджанців. Загалом же, лише за час проведення Акції у 2011 році було створено близько 80 га нових лісів за участі 5 тис. учнів та школярів із понад сотні шкіл та ін. навчальних закладів області.

З 2006 по 2010 рік в рамках Акції було створено понад 600 гектарів нових лісів, десяток нових парків, висаджено майже 2,5 млн. дерев та кущів, створено пам’ятні алеї Адже, виховання у підростаючого покоління шанобливого ставлення до природи, залучення молоді до садіння лісових культур та ведення просвітницької роботи щодо необхідності збереження навколишнього середовища – одне з пріоритетних завдань лісівників.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ