друкувати


На Прикарпатті встановили черговий "танцювальний" рекорд

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-08 05:00:41

На перший погляд — наче традиційне гуцульське весілля. Такі дійства на Прикарпатті завжди вирізняються масовістю. Та насправді велика кількість людей у етностроях на центральній площі столиці Гуцульщин — з іншої нагоди. Тут встановлюють танцювальний рекорд. Коломияни вирішили масово виконати свою рідну коломийку.

Встановлювали рекорд в рамках Всеукраїнського молодіжного форуму «Молодь — нова еліта нації». Тож до танцю залучили не лише місцевих, але й гостей з усіх областей України. Рекорд у категорії «Масові заходи» фіксував представник Національного проекту «Книга рекордів України» — параолімпієць Олег Іваненко.

Саме видання, каже він, планують презентувати до Євро-2012. Танцювальних звершень у ньому налічується вже близько десятка. На відміну від всесвітньої книги рекордів перевага у вітчизняній надається змістовним проектам.

Заявку на нове звершення коломияни подали ще місяць тому. Впродовж цього часу старанно готувалися. Вивчали дрібні характерні кроки, які тут називають тропітки. Коломийці притаманні також характерні па — присідання та різноманітні майже акробатичні трюки, виконання яких у кожного села відмінне. Ті, хто не відвідував уроки хореографії, долучалися до танцю із власними експромтами.

Танцювати не важко — переконують коломияни. Навіть пару шукати не обов'язково. Адже у основі назви танцю та його виконання — коло.

Новий танцювальний рекорд України встановлено. 414 чоловік впродовж трьох хвилин одночасно виконували запальний гуцульський танок.

Джерело: Радіо «Західний полюс»