друкувати


У Івано-Франківську представили чергові літературні новинки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-08 03:15:33

Твори івано-франківських письменників — у списку кращих видань року ВВС-2011. Серед понад 30 обраних — збірка «Побачити Альков» Володимира Єшкілєва та «UnderworLd» Юрія Іздрика.

Лідером став Степан Процюк, адже до переліку потрапили одразу дві його книги — «Маски опадають повільно» і «Тіні з'являються на світанку». Саме їх він презентував гостям і учасникам третього літературного фестивалю імені Тараса Мельничука.

Степан Процюк випробував себе практично в усіх літературних жанрах. Окрім п'єс та анонімок, жартує автор. Його роман «Тотем» навіть планують екранізувати.

Нові книги письменника — це добірка есеїстики «Тіні з'являються на світанку» та роман про Володимира Винниченка «Маски опадають повільно». До речі, вже другий біографічний твір автора. Попередній, «Троянди ритуального болю», Степан Процюк присвятив громадському, творчому та особистому життю Василя Стефаника. Тепер, зізнається літератор, вирішив зробити паузу.

Чи здобуде одна з нових книг письменника визнання найкращого прозового художнього твору українською мовою, стане відомо вже наступного місяця. Адже переможців конкурсу «Книга року ВВС» оголошують у грудні.

Джерело: Радіо «Західний полюс»