друкувати


В сауну до … поліклініки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-08 10:00:52

З проханням облаштувати в їхньому закладі сауну звернулися до депутатів Івано-Франківської міської ради працівники міської поліклініки №2 обласного центру.

«Йдеться не про звичайну фінську сауну, – говорить лікар-терапевт поліклініки Галина Супик, – а про сауну інфрачервону. Для прикладу: фінська сауна прогріває шкіру та інші тканини на 0,5 сантиметра, а інфрачервона – на 5 сантиметрів. В ній постійно підтримується температура 38 градусів Цельсія і до того ж це той спектр сонячного опромінення, який є найбільш корисним для людини».

Зі слів пані Супик, така сауна стане в нагоді для хворих на цукровий діабет, людей, які мають проблеми з циркуляцією крові, проблеми суглобів тощо. «Якщо фінська сауна – це більше для розваг, - підтримує свою підлеглу головний лікар поліклініки Оксана Ткачук, – то інфрачервона сауна є виключно для лікування». Допомогти медикам з фінансуванням і впровадженням проекту пообіцяв депутат міської ради від фракції ВО «Свобода» Сергій Стефанко, який вже неодноразово допомагав другій поліклініці. Він не виключає, що для цього будуть залучені кошти депутатського фонду «свободівської» фракції, як це неодноразово робилося раніше.

Автор: Сергій БІЛИЙ