друкувати


Басейн в Івано-Фанківській поліклініці №2 запрацював по-новому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-08 09:00:58

42 тисячі гривні коштів бюджету обласного центру знадобились для відновлення роботи басейну Івано-Франківської міської поліклініки №2, який вчора було урочисто презентовано прикарпатським журналістам. Гроші були потрібні для загальної реконструкції басейну та обладнання його новою установкою озонового знезараження. Крім того, 25 тисяч гривень було виділено з депутатського фонду міськими народними обранцями від фракції ВО «Свобода».

Як стверджує лікар-терапевт Галина Супик, відповідальна за роботу басейну, на сьогодні вказаний підрозділ поліклініки працює з максимальним навантаженням: сім днів на тиждень зранку до вечора. До такої роботи залучаються кваліфіковані тренери та інструктори. Відвідувачами басейну є як пацієнти поліклініки – інваліди, особи з хронічними захворюваннями та інші люди, яким лікарі прописали водні процедури, так і усі бажаючі поплавати, зайнятися аквааеробікою чи новомодним видом гімнастики – пілатес. Щоправда між казаними двома категоріями є суттєва різниця. Якщо перші, - розповідає головний лікар поліклініки Оксана Ткачук, - обслуговуватимуться безкоштовно, то другим доведеться викласти по 20 гривень за годину аеробіки та 10 гривень за годину плавання. Окремо по 25 гривень доведеться за платити за годину заняття дитини,бо ж такі процедури вимагають спеціальних інструкторів, на яких покладається підвищене навантаження та відповідальність. Ввести оплату за деякі послуги керівництво лікувального закладу змусили значні витрати на енергоносії, пов’язані з роботою басейну, які адміністрація планує хоч трішки компенсувати за рахунок госпрозрахунковості.

Як стверджують пані Супик та депутат міської ради, ініціатор відродження басейну Сергій Стефанко, реконструкцію об’єкта було виконано ще в травні цього року, проте протягом майже півроку вирішувалось питання виділення депутатських коштів на встановлення нових дверей та вікон, оскільки нормальне функціонування басейну зі старими дверми та вікнами, які, за словами пана Стефанка просто таки розсипались, була неможлива.

Автор: Сергій БІЛИЙ