друкувати


Національному заповіднику «Давній Галич» - 17 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-07 10:00:18

4 листопада в Національному заповіднику «Давній Галич» відбулися урочисті збори, присвячені 17-річчю з часу його заснування. Захід відкрили генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський та заступник директора Департаменту культурної спадщини України Віктор Вечерський.

Заступник генерального директора з наукової роботи Семен Побуцький розповів про те, що впродовж року Заповідником проведено три міжнародні конференції, до кожної з яких видано збірники матеріалів: спільну польсько-українську, присвячену відновленню монастиря кармелітів у Більшівцях, конференцію «Україна – Ватикан», конференцію «Замки України». На даний час розпочинається підготовка до конференції на релігійну тематику, яка відбудеться у травні 2012 р. Науковим колективом Заповідника за результатами польових експедицій видано і презентовано книгу «Опілля».

Заступник генерального директора з питань охорони та розвитку пам’яток Володимир Дідух акцентував увагу на проблемних питаннях діяльності наукової установи, досягненнях у популяризації спадщини Давнього Галича. Проблемою залишається питання охорони пам’яток, проведення тендерів, фінансування археологічних робіт, які повинні проводитися перед паспортизацією пам’яток. За словами п. Володимира, є і успіхи. До них слід віднести: паспортизацію 46 пам’яток (з них – 30 історії та культури, 16 – археології); включення Заповідника до програми «Туристична марка».

Заступник генерального директора Володимир Костишин поінформував, що впродовж року вдалося залучити додаткові кошти з бюджету Галицького району. З них 160 тис. грн використано для потреб Музею архітектури та народного побуту Прикарпаття, 76 тис. грн – на роботи, пов’язані із водовідведенням від адміністративного корпусу Національного заповідника, 30 тис. грн - на проектну документацію.

За вагомий особистий вклад та довгорічну працю активним працівникам Заповідника вручено нагороди Міністерства культури України, спільні грамоти Івано-Франківської облдержадміністрації та обласної ради, грамоти управління культури облдержадміністрації.

Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА