друкувати


На лід з олімпійцями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-04 10:00:42

Краще кататись на ковзанах, плавати у басейні чи бігати на доріжках, ніж вживати спиртні напої, - переконаний голова Івано-Франківського відділення Національного олімпійського комітету України, начальник головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Мирослав Карабін, який виступив ініціатором проведення в обласному центрі спільно з обласною федерацією фігурного катання акції «Перші ковзани з олімпійцями».

В рамках акції кілька десятків дітей-сиріт з числа учнів Івано-Франківської та Угорницької шкіл-інтернатів отримали вчора можливість безкоштовно покататись на ковзанах на льодовій арені та поспілкуватись з чемпіонами та призерами Олімпійських ігор з різних видів спорту, зокрема гімнасткою Дарією Згобою, дзюдоїсткою Марією Семенюк та боксером Сервіном Сулеймановим..

Зі слів пана Карабіна, така форма проведення навчання сприяє пропаганді серед учнівської молоді здорового способу життя, мотивації до заняття фізкультурою і спортом та прагнення до спортивних перемог. «Сьогодні ми проводимо навчання серед дітей з загальноосвітніх шкіл.- розповів пан Карабін журналістам, - Хай краще спілкуються з олімпійськими чемпіонами, ніж почнуть курити».

Зі слів спортивного чиновника, вже невдовзі планується започаткувати проведення занять з фізичного виховання для учнів івано-франківських ЗОШ на ковзанці льодової арени з частотою. Не рідше, ніж раз на місяць.

А на пам'ять про вчорашню подію усі її учасники отримали маленькі подарунки: тематичні щоденники та канцтовари.

Автор: Сергій БІЛИЙ