друкувати


У Івано-Франківську підводили підсумки проекту спрямованого проти торгівлі людьми

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-03 03:00:17

За своїми масштабами торгівля людьми у світі сягає рівня епідемії. В Україні спалахи цієї злочинної соціальної недуги особливо активні у регіонах, де висока кількість трудових мігрантів.

В проблемних регіонах — Івано-Франківській, Львівській і Донецькій областях, а також у республіці Крим впроваджували проект, спрямований на попередження торгівлі людьми. Він тривав 3 роки і містив кілька компонентів, одним з яких є освітньо-профілактичний.

На Прикарпатті іноваційну програму, розраховану на учнів сьомих-одинадцятих класів, вже випробували у восьми школах Рогатинського та Городенківського районів. Її мета — не налякати жахливою статистикою, а поінформувати про те, як безпечно подорожувати або й працювати за кордоном.

Під час виховних годин дітей навчали відстоювати власну точку зору, вирішувати конфлікти, гідно виходити зі складних життєвих ситуацій та поводити себе безпечно й цивілізовано.

Щоб підвести підсумки першої фази проекту та популяризувати нову програму, на дводенну обласну конференцію запросили представників освітніх управлінь з усіх районів області.

Джерело: Радіо «Західний полюс»