друкувати


"Івано-Франківщина очима регіональних журналістів"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-03 12:00:53

Днями в Івано-Франківському видавництві «Місто НВ» побачила світ «Івано-Франківщина очима регіональних журналістів» - чорнобіле видання опублікованих газетних матеріалів, авторами яких є редактори та журналісти обласних газет з багатьох регіонів України, які торік були учасниками прес-туру на Прикарпаття «Пізнаємо Україну разом».

У передмові Людмили Богуславської, директора Журналістського фонду Національної спілки журналістів України (м.Київ), який практикує такі прес-тури різними регіонами України, зазначено: «Учасники прес-туру «Пізнаємо Україну разом» щиро вдячні Вам особисто, Михайле Васильовичу та всьому колективу Івано-Франківської обласної державної адміністрації за творчо організоване перебування на Прикарпатті, створену незабутню атмосферу свята, що по-новому відкрили для нас писанковий край. З усіх регіонів країни найкраще прийняли журналістів на Івано-Франківщині. А це краще за всі слова свідчить про справжню, а не декларовану відкритість, готовність влади та регіону до співпраці та подальшого розвитку. Адже журналісти, яким за професією доводиться багато спілкуватися з представниками влади, були приємно вражені відкритістю Михайла Вишиванюка як голови облдержадміністрації, комунікабельністю, і, насамперед, дієвістю. Бо з нами спілкувалася не просто посадова особа вищого рангу, а справжній господар краю, Людина, яка щиро і по-справжньому любить свою землю, вболіває за неї, робить усе для того, щоб краянам жилося краще».

Відкриває «новоспечене» видання стаття Алли Кобинець з обласної газети Хмельниччини «Подільські вісті» - «Побувавши у Карпатах - закохуєшся в них на все життя». Є тут розповідь про туристично привабливе Прикарпаття і «на диво доброзичливих прикарпатців» у дніпропетровській газеті «Наше місто» Олени Місник; статті- «Край, де гори димлять» Анатолія Постного (газета «Горняк»), «Івано-Франківщина - бренд України» - Олександри Вівчарик з газети «Нова доба». «Карпатські рапсодії в інтер'єрі осені» - таку поетичну назву має стаття в Запорізькій правді», «Край Черемоша і Прута» описала у «Сімейній газеті» Леся Боровець, «Три дні в Карпатах» - розповідь з газети «Рівне вечірнє» та інші.

Книга «Івано-Франківщина очима редакторів регіональних журналістів» вийшла накладом 500 примірників на замовлення управління у справах преси та інформації облдержадміністрації.

Прес-служба голови ОДА вдячна начальнику управління Івану Дячишину.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА