друкувати


Івано-франківські карнизи знову атакують

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-11-01 10:00:12

“Memento mori”, - вкотре вже нагадують івано-франківцям та гостям міста карнизи і ліпнина старих будинків обласного центру. Так і не дочекавшись ремонтів фасадів (івано-франківці вже й забули, коли такі проводились востаннє) вони то і діло падають на міські тротуари, лишень чудом оминаючи голови випадкових перехожих.

Черговий такий випадок стався в неділю, 30 жовтня, на вулиці Гетьмана Мазепи, відомій своїми монументальними будинками австро-угорської забудови. Там посеред білого дня досить великий шматок цементу відколовся від балкону будинку під номером 11 і впав на тротуарну бруківку. На щастя, інформації щодо жертв немає, проте враховуючи, наскільки вузьким є в цьому місці тротуар, та традиційно пожвавлений рух по ньому пішоходів, дана аварія цілком могла би закінчитись трагічно. Заслуговує на увагу той факт, що будинок № 11 по вулиці Гетьмана Мазепи вже не вперше «розкидається» карнизами. Минулого року автор цих рядків особисто став свідком подібного ж випадку в цьому ж місці.

Не відомо лише одне: допоки міські архітектурні власті ігноруватимуть небезпеку, яка виходить від неремонтованих фасадів історичної частини міста? Певно, поки шматок балкона чи штукатурки не впаде на голову якогось великого столичного урядовця (хоча ні. Такі пішки по тротуарах не ходять) або невдахи-туриста із закордону? Бо ми ж ідемо до Європи…

Автор: Сергій БІЛИЙ