друкувати


Уночі 31 жовтня народився семимільярдний мешканець Землі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-31 12:15:01

Уночі 31 жовтня народився семимільярдний мешканець Землі. Утім, хто саме отримає почесний титул, поки не відомо – за це право сперечаються Росія та Філіппіни.

За попередніми даними, "ювілейний" землянин народився в Калінінграді о 00:02 (за московським часом). Цю подію зафіксували спостерігачі від ООН. Хлопчика назвали Петром.

Однак у Калінінграда є конкуренти, які теж хочуть отримати "ювілейного" мешканця планети. Влада Філіппін заявила, що він народився саме в їхній країні: на роль героїні була обрана Данніка Май Камачо, яка з'явилася на світ в Манілі. Цікаво, що її теж вітали співробітники ООН. Прийшла подивитися на новонароджену і 12-річна Лоріз Геварра, яка в 1999 році стала шестимільярдним жителем планети.

Визначити з точністю народження семимільярдного мешканця Землі неможливо, а тому ООН заздалегідь призначило дату урочистої події, а потім обрало місто, де вона відбудеться.

Але демографи раніше стверджували, що ООН випереджає події, заявляючи, що до кінця цього місяця населення Землі досягне семи мільярдів людей. Насправді ж набагато вищі шанси на те, що цей поріг буде досягнутий в 2012 або навіть в 2013 році.

Джерело: ТСН