друкувати


Канадські курси для українських військових журналістів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-10-31 03:00:57

31 жовтня у Львові на базі Академії Сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного розпочався Курс з питань зв’язків із громадськістю та засобами масової інформації.

Захід проводиться за ініціативи керівника Програми професійної підготовки Офісу зв’язку НАТО в Україні, апарату військового аташе Посольства Канади в Україні та Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України.

Метою курсу є удосконалення професійних навичок військовослужбовців і працівників Міністерства оборони України та Збройних Сил України з питань зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації.

З української сторони до участі у Курсі залучені представники Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України, представники Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, Регіональних медіа-центрів, друкованих органів Міністерства оборони України, прес-центрів Сухопутних військ, Повітряних Сил та Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Загалом, канадську модель звязків з громадськістю вивчатимуть близько 30 військовослужбовців.

Серед викладачів досвідчені інструктори: з департаменту військового навчання і співробітництва МО Канади – Жан Нерон; навчального центру звязків з громадськістю МО Канади Бруно Трамблей. Досвідом, набутим під час навчання за кордоном поділиться зі своїми колегами офіцер-українець цьогорічний випускник навчального центру звязків з громадськістю МО Канади капітан Олександр Гайн. Також до викладацьої роботи запрошена заступник голови відділу з питань зв’язків з громадськістю Міністерства оборони Литви Вікторія Сьємініте.

Відкрити Курс прибув директор Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України Олександр Клубань. Від імені навчального закладу перед присутніми виступив заступник начальника Академії Сухопутних військ з навчальної роботи полковник Андрій Слюсаренко.

Теми, які будуть розглядатись під час занять – організація зв’язкків з громадськістю та налагодження стосунків з цільовими аудиторіями, керівництво під час кризи, звязки з громадськістю під час військових операцій, миротворчих місій, стихійних лих та у мирний час, військове планування звязків з громадськістю. Лекції будуть чергуватися з практичними заняттями, де офіцери тренуватимуться у підготовці та проведенні інтерв’ю, прес-конференцій та інших масових та індивідуальних заходів для преси тощо.

Завершиться курс фінальною вправою, де розігруватиметься правдоподібний сценарій, узятий із особистого досвіду інструкторів.

Слід відзначити, що навчальна програма курсу передбачає дводенні лекційно-практичні заняття для курсантів Академії Сухопутних військ, які допоможуть майбутнім офіцерам у подальшій службі орієнтуватись у питаннях організації зв’язків з громадскістю, та усвідомити їх необхіність у військовій сфері.

Також, під час церемонії відкриття курсів, військовий аташе Канади в Україні полковник Ернест Ф. Руміллер подарував до колекції музею Академії парадний однострій канадського війська.

­– У провідних арміях світу до питань зв’язків із громадськістю ставляться дуже відповідально. Оскільки українське військо витримує курс на модернізацію та розвиток, то й у питаннях зв’язків із громадськістю ми маємо використовувати провідні технології та знання. Тим більше, що й українські військові журналісти вже мають певний професійний досвід, який можуть поділитись із іноземними колегами – відзначив у інтерв’ю директор Департаменту преси та зв’язків із засобами масової інформації Міністерства оборони України Олександр Клубань.

Автор: Майор Володимир СКОРОСТЕЦЬКИЙ, Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)